Automia

 

Nagy örömmel mutatom be neked az Autonőmia c. könyvemet, melyben arról írok, miért annyira lényeges számodra nőként megélni a azt a fajta szabadságot, amire a szüleid, nagyszüleid talán még nem voltak képesek! Írok neked a saját történetemen keresztül arról, hogy milyen örökölt mintákat fedeztem fel az önismereti utamon, melyek évtizedeken át akadályoztak abban, hogy önálló, független nővé válhassak. Végül pedig rávilágítok neked arra, hogy miért olyan fontos a párkapcsolataidban is autonóm nőként kapcsolódnod a társadhoz.

Hogyan született meg a könyv?

Az elmúlt években rengeteg olyan hölggyel dolgoztam, akiknek a problémáik hátterében az autonómiájuk hiánya állt. Egy idő után elkezdtem kicsit jobban utánanézni ennek a témának, de nem igazán találtam részletes leírást vagy akár könyvet róla. Ezért úgy döntöttem, írok akkor én erről, mert ez minden nő életét érinti. Biztos voltam benne, hogy sokakat érdekel majd a téma, hiszen mindannyiunk számára fontos és alapvető, hogy meg tudjuk teremteni az autonómiánkat a mindennapjainkban.

Az elmúlt 14 év intenzív önismereti utam során számomra is rendkívül fontos volt, hogy kialakítsam és működtessen az autonómiámat az életemben, így a párkapcsolatomban is. Ezek motiváltak tehát abban, hogy megírjam ezt a könyvet. A cím pedig egyszerűen csak megszületett a fejemben, és akkor már nem is volt kérdés számomra, hogy ennek a könyvnek igenis van létjogosultsága!

MÉDIA MEGJELENÉSEK

rtl klub
atv
womagic
womagic
inforadio
karcfm

Részlet a könyvből

Arra igyekszem rávilágítani ebben a könyvben, hogy abban a korban élünk, ahol mi, nők képesek vagyunk megteremteni az autonómiánkat függetlenül attól, hogy épp párkapcsolatban élünk-e vagy sem.

Bármilyen szerepet is töltünk be aktuálisan az életünkben, akkor tudjuk benne jól érezni magunkat, akkor tudjuk jól működtetni, megélni ezeket a szerepeket, ha kialakítjuk a saját autonómiánkat.

Amikor kislányként először szerelmes leszel, az meghatározó élmény lesz számodra. Minden későbbi kapcsolatodra hatással lesz, hogy mit éltél meg, milyen tapasztalatot szereztél akkor. Ilyenkor pontosan azt a mintát követed, amelyiket tudattalanul már működtetsz magadban, csak épp nem tudsz róla. Gyerekként ugyanis nem tudatosan, de szüleink viselkedését utánozzuk, ami a később kialakított kapcsolatainkban is megmutatkozik.

Így, ha nyugodt, kiegyensúlyozott családban élsz, a szüleid érzelmi biztonságot adnak neked, ez lesz a meghatározó a kapcsolataidban – így a párkapcsolatodban – is. Természetesen érhetnek így is csalódások, hiszen nem lehet előre kiszámítani, hogy a barátaink, osztálytársaink és a szerelmünk hogyan reagál egy-egy helyzetben, de a biztos és stabil szülői háttér ennek kezelésében és feldolgozásában is segítséget, támaszt tud nyújtani. Ellenben, ha gyerekként állandó stresszben éltél otthon, mert a szüleid között feszültség, vagy folyamatos konfliktus volt, akkor te is feszült leszel, ami kihat az emberi kapcsolataidra.

Könyvajánó

“Autonőmia. Az egyik legeredetibb, legkreatívabb címválasztás, amivel valaha találkoztam – és a könyv tartalma is kiemelkedő. A szerző, Henriett nagy utat járt be, 11 év tapasztalata és megélése alapján fogalmazta meg saját hangján a témához kapcsolódó gondolatait. Hiteles, és nemcsak azért, mert átélte, hanem azért, mert át is dolgozta a vele történteket. Mert szembenézni önmagával, feltépni a sebeket, meg- és feldolgozni gyerekkori sérüléseit, majd újra felépíteni saját magát.
Érzékeny nő maradt, aki a mai napig el tud bizonytalanodni, kritikus tud lenni önmagával. Végtelenül tisztelem ezt (is) benne. Nagyon fontos témát fogalmaz meg: az autonóm nőiséget – a nőiség autonómiáját. Hiszem, hogy ennek megélése, önmagunk élményekre tanítása a jó élet, a jó párkapcsolat egyéni, személyes megélési alapja. Ez az a fajta női szabadság, ami sosem képvisel szélsőséges nézeteket, de kíváncsi, és érteni akar. Nem ragaszkodik eszmékhez, de meríteni tud azokból.
Mer elmerülni a fájdalmaiban, de azok nem határozzák meg őt. Képes az örömre, mert megtanította rá magát. Nem akar másé lenni, de befogadja a másikat. Sosem a másik felét keresi, mert így egész, ahogy van. Heni erről ír. Ez a könyv nem egy „hogyan legyünk”. Ez egy „hogyan lettem”, és így sokkal érdekesebb. Köszönöm az élményt.”

Komora Nóra

klinikai szakpszichológus

“Hiszek az önbizalomban. Az önszeretetben. A felismerésekben. Az elismerésben. A döntés erejében. Ezeket a fogalmakat mind megtalálod ebben a könyvben. Nagyon erős szavak, de csak akkor, ha van mögöttük érzés, aztán pedig tett is. Heni nem frázisokat puffogtat, nem gyógyítani akar – egyszerűen csak utat mutat, nem is akármilyet. A legfontosabb viszont, hogy ehhez Te is kellesz. Volt pár Nő az életemben, így tudom, hogy egy női táskában – legyen az akármilyen kicsi – elfér egy kerékanyakulcs a hifitorony mellett, sőt, ha jobban szétnézünk, azt a bizonyos „máig is harcoló német alakulatot” is megtaláljuk. Nos, az AutoNŐmiából egy példányt minden hölgy táskájába kötelezővé tennék! Sőt! A férfiakéba is! Mondom ezt azért, mert mi, férfiak csak egy kiegyensúlyozott, boldog, autonóm NŐ mellett lehetünk igazi FÉRFIAK! Ehhez Neked, kedves Hölgyem, azzá kell válnod! Neked pedig, kedves Uram, azzá kell tenned a párodat!
Az AutoNŐmia megjelenése előtt pár héttel Heni megkeresett engem, hogy olvassam el a könyvét. Szüksége volt egy férfi véleményére. Hogy őszinte legyek, nem is nagyon tudtam letenni. Olvastam otthon, a buszon, a HÉV-en, de még gyaloglás közben is. Nagyon betalált! Férfiként ugyanazokon az eseményeken mentem keresztül, mint ő nőként. Hasonló háttérrel, ugyanolyan gyermeki lélekkel. Ugyanazok a gondolatok, ugyanolyan tettek vittek kettőnket az életünk során, miközben nem is ismertük egymást. Ma, egy boldog, kiegyensúlyozott, AUTONÓM NŐ férje vagyok. Ehhez azonban nekem is meg kellett találnom magamat, ahogy korábban a feleségemnek is saját magát. Boldogok vagyunk. Heni ezt szóról szóra leírta. Amennyiben olvasod az ajánlásomat, az azt jelenti, hogy a kezedben van a könyv.
Így tehát a legelső lépést már megtetted, a továbbiak pedig benne vannak a könyvben.
Sok boldogságot, kiegyensúlyozottságot és AUTONÓMIÁT kívánok Neked!”
Csalami V. Csaba

műsorvezető

Rólam

Kiss Henriett vagyok, az AutoNŐmia c. Könyv szerzője, az Őszintén Szólva Podcast, valamint a Szemléletváltó Önismereti Kártya létrehozója. Mentorként, illetve Coachként önismeret és személyiség fejlesztéssel foglalkozom, végzettségeimnek köszönhetően nemzetközi szinten dolgozom.

Szakmai tudásomat folyamatosan bővítem, ennek érdekében hazai, valamint nemzetközi kurzusokon veszek részt azért, hogy a hivatásom területén a lehető legmagasabb színvonalat biztosítsam számodra a közös munkánk során. Szenvedélyem az emberekkel való párbeszéd, mások rejtett képességeinek felderítése a saját tudásom, valamint az emberi tapasztalataim segítségével.

Küldetésemnek érzem, hogy tudatosan felkészítselek a megújulásra, és támaszt nyújtsak neked a változás folyamatában, legyen szó a párkapcsolatodról, karrieredről/vállalkozásodról, vagy életmódváltási szándékodról.

Célom, hogy megmutassam neked, mennyivel könnyedebben és vidámabban élheted meg a mindennapokat, ha mersz változtatni és időről-időre rendet tenni az emberi kapcsolataidban. Ha például a párkapcsolatodban nincs meg az egyensúly és alárendeltnek érzed magad, de teszel azért, hogy ez megváltozzon, akkor sokkal felszabadultabb leszel, ami pozitívan hat ki a többi kapcsolatodra is.

Ha tehát készen állsz változtatni, keress bátran!

Kiss Henriett

Olvasói Vélemények

“Szívből gratulálok ehhez a csodálatos könyvedhez! Olyan esszenciát írtál, amely nagyon velős, nagyon sűrű eredményt adott. Olvasóidnak és mindenki, aki ezzel találkozik egy komoly útravalót kaphat és kap is, hiszen valamilyen módon már eljutott a felismerés fázisába, ha téged is megkeres! Nagyon szépen fogalmazol, tetszik a stílusod is, bár ez mindig is tetszett! Ami szerintem tök jó lenne, ha a végzős diákoknak is ajánlott olvasmány lenne, nem csak a nőknek! Férfiként olvastam el -nyilván-, de nagyon sokat ad nekem is! Ajánlani fogom nem csak hölgyeknek, hanem férfiaknak is, hogy igenis legyen partnere a Női Autonőmia kifejlesztésében és saját fejlődése, boldogsága miatt is!
Köszönöm az élményt! Öröm és boldogság, hogy olvashatlak, és szerintem minden nap adhat ez a könyv, útmutatót egy boldogabb élet felé! Nem egy egyszeri olvasmány!

Kertész-Kiss Tamás

„Az Autonőmia könyv számomra mindannak esszenciája, amelyet az elmúlt évek során többféle megközelítésben a párkapcsolatokról olvastam. Összegezte és helyretette a bennem a témával kapcsolatosan kavargó sokféle gondolatot, érzést és nézőpontot.
Hálásan köszönöm, hogy elolvashattam.”

Katona Andrea