Automia

Nagy örömmel mutatom be neked Autonőmia c. könyvemet, melyben arról írok, hogyan válhatunk mi nők önállóvá, fügetlenné, hogy aztán egyenrangú partnerként kapcsolódhassunk a társunkhoz!

A könyvről

Mit is jelent az Autonómia?
Milyen tévhitek kapcsolódnak hozzá?
Hogy teremtsük meg NŐként az autonómiánkat és miért fontos ez a párkapcsolatban?
Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a könyvben. Saját példákon, valamint esettanulmányokon keresztül tárom fel és adok útmutatást arra, hogyan teremtheted meg az autonómiádat!

Íme egy részlet a könyvből:

J
Csodálatos és megtisztelő érzés, amikor egy személy beavat az életébe, és megbízik bennem, úgy, ahogy korábban senkiben! Egyikőnk sem tudja, mi rejtőzik a tudattalanban, mégis engem választ partneréül ezen a felfedezőúton. Rutino- sabb klienseim kalandnak is szokták nevezni az üléseinket, mert már nem félnek feltárni és meglátni önmaguk újabb részeit.
Az elmúlt évek során több olyan hölggyel is dolgoztam, akinél kiderült, az autonómia hiánya állt a párkapcsolati gondjaik hátterében.
Ha nincs meg a kellő szabadság, függetlenségérzés egy párkapcsolatban, nem lehet önállóságról beszélni. Ilyenkor alá- és fölérendeltség alakul ki, azaz az egyik fél „uralkodik” a másik felett, tehát kizárt, hogy az elnyomott partner megélje önállóságát.

Könyvajánló

“Autonőmia. Az egyik legeredetibb, legkreatívabb címválasztás, amivel valaha találkoztam – és a könyv tartalma is kiemelkedő. A szerző, Henriett nagy utat járt be, 11 év tapasztalata és megélése alapján fogalmazta meg saját hangján a témához kapcsolódó gondolatait. Hiteles, és nemcsak azért, mert átélte, hanem azért, mert át is dolgozta a vele történteket. Mert szembenézni önmagával, feltépni a sebeket, meg- és feldolgozni gyerekkori sérüléseit, majd újra felépíteni saját magát.
Érzékeny nő maradt, aki a mai napig el tud bizonytalanodni, kritikus tud lenni önmagával. Végtelenül tisztelem ezt (is) benne. Nagyon fontos témát fogalmaz meg: az autonóm nőiséget – a nőiség autonómiáját. Hiszem, hogy ennek megélése, önmagunk élményekre tanítása a jó élet, a jó párkapcsolat egyéni, személyes megélési alapja. Ez az a fajta női szabadság, ami sosem képvisel szélsőséges nézeteket, de kíváncsi, és érteni akar. Nem ragaszkodik eszmékhez, de meríteni tud azokból.
Mer elmerülni a fájdalmaiban, de azok nem határozzák meg őt. Képes az örömre, mert megtanította rá magát. Nem akar másé lenni, de befogadja a másikat. Sosem a másik felét keresi, mert így egész, ahogy van. Heni erről ír. Ez a könyv nem egy „hogyan legyünk”. Ez egy „hogyan lettem”, és így sokkal érdekesebb. Köszönöm az élményt.”

Komora Nóra

klinikai szakpszichológus

“Hiszek az önbizalomban. Az önszeretetben. A felismerésekben. Az elismerésben. A döntés erejében. Ezeket a fogalmakat mind megtalálod ebben a könyvben. Nagyon erős szavak, de csak akkor, ha van mögöttük érzés, aztán pedig tett is. Heni nem frázisokat puffogtat, nem gyógyítani akar – egyszerűen csak utat mutat, nem is akármilyet. A legfontosabb viszont, hogy ehhez Te is kellesz. Volt pár Nő az életemben, így tudom, hogy egy női táskában – legyen az akármilyen kicsi – elfér egy kerékanyakulcs a hifitorony mellett, sőt, ha jobban szétnézünk, azt a bizonyos „máig is harcoló német alakulatot” is megtaláljuk. Nos, az AutoNŐmiából egy példányt minden hölgy táskájába kötelezővé tennék! Sőt! A férfiakéba is! Mondom ezt azért, mert mi, férfiak csak egy kiegyensúlyozott, boldog, autonóm NŐ mellett lehetünk igazi FÉRFIAK! Ehhez Neked, kedves Hölgyem, azzá kell válnod! Neked pedig, kedves Uram, azzá kell tenned a párodat!
Az AutoNŐmia megjelenése előtt pár héttel Heni megkeresett engem, hogy olvassam el a könyvét. Szüksége volt egy férfi véleményére. Hogy őszinte legyek, nem is nagyon tudtam letenni. Olvastam otthon, a buszon, a HÉV-en, de még gyaloglás közben is. Nagyon betalált! Férfiként ugyanazokon az eseményeken mentem keresztül, mint ő nőként. Hasonló háttérrel, ugyanolyan gyermeki lélekkel. Ugyanazok a gondolatok, ugyanolyan tettek vittek kettőnket az életünk során, miközben nem is ismertük egymást. Ma, egy boldog, kiegyensúlyozott, AUTONÓM NŐ férje vagyok. Ehhez azonban nekem is meg kellett találnom magamat, ahogy korábban a feleségemnek is saját magát. Boldogok vagyunk. Heni ezt szóról szóra leírta. Amennyiben olvasod az ajánlásomat, az azt jelenti, hogy a kezedben van a könyv.
Így tehát a legelső lépést már megtetted, a továbbiak pedig benne vannak a könyvben.
Sok boldogságot, kiegyensúlyozottságot és AUTONÓMIÁT kívánok Neked!”
Csalami V. Csaba

műsorvezető

A szerzőről

Kiss Henriett vagyok, az AutoNŐmia c. Könyv szerzője, az Őszintén Szólva Podcast, valamint a Szemléletváltó Önismereti Kártya létrehozója. Mentorként, illetve Coachként önismeret és személyiség fejlesztéssel foglalkozom, végzettségeimnek köszönhetően nemzetközi szinten dolgozom.

Szakmai tudásomat folyamatosan bővítem, ennek érdekében hazai, valamint nemzetközi kurzusokon veszek részt azért, hogy a hivatásom területén a lehető legmagasabb színvonalat biztosítsam számodra a közös munkánk során. Szenvedélyem az emberekkel való párbeszéd, mások rejtett képességeinek felderítése a saját tudásom, valamint az emberi tapasztalataim segítségével. 

Küldetésemnek érzem, hogy tudatosan felkészítselek a megújulásra, és támaszt nyújtsak neked a változás folyamatában, legyen szó a párkapcsolatodról, karrieredről/vállalkozásodról, vagy életmódváltási szándékodról.

Célom, hogy megmutassam neked, mennyivel könnyedebben és vidámabban élheted meg a mindennapokat, ha mersz változtatni és időről-időre rendet tenni az emberi kapcsolataidban. Ha például a párkapcsolatodban nincs meg az egyensúly és alárendeltnek érzed magad, de teszel azért, hogy ez megváltozzon, akkor sokkal felszabadultabb leszel, ami pozitívan hat ki a többi kapcsolatodra is.

Ha tehát készen állsz változtatni, keress bátran!

Kiss Henriett

Olvasói Vélemények

“Szívből gratulálok ehhez a csodálatos könyvedhez! Olyan esszenciát írtál, amely nagyon velős, nagyon sűrű eredményt adott. Olvasóidnak és mindenki, aki ezzel találkozik egy komoly útravalót kaphat és kap is, hiszen valamilyen módon már eljutott a felismerés fázisába, ha téged is megkeres! Nagyon szépen fogalmazol, tetszik a stílusod is, bár ez mindig is tetszett! Ami szerintem tök jó lenne, ha a végzős diákoknak is ajánlott olvasmány lenne, nem csak a nőknek! Férfiként olvastam el -nyilván-, de nagyon sokat ad nekem is! Ajánlani fogom nem csak hölgyeknek, hanem férfiaknak is, hogy igenis legyen partnere a Női Autonőmia kifejlesztésében és saját fejlődése, boldogsága miatt is!
Köszönöm az élményt! Öröm és boldogság, hogy olvashatlak, és szerintem minden nap adhat ez a könyv, útmutatót egy boldogabb élet felé! Nem egy egyszeri olvasmány!

Kertész-Kiss Tamás

„Az Autonőmia könyv számomra mindannak esszenciája, amelyet az elmúlt évek során többféle megközelítésben a párkapcsolatokról olvastam. Összegezte és helyretette a bennem a témával kapcsolatosan kavargó sokféle gondolatot, érzést és nézőpontot.
Hálásan köszönöm, hogy elolvashattam.”

Katona Andrea