Az első jelek akkor mutatkoztak meg, amikor teljesen bizonytalan volt, hogy hogyan alakul egy napom. Mivel akkor még otthon voltam a kisfiammal, nem dolgoztam. Viszont minden nap bizonytalan volt számomra, hogyan alakul.
Mégpedig azért, mert nem tudtam, aznap lesznek e fájdalmaim, vagy sem. Mivel meg akartam gyógyulni, minden erőmmel azon voltam, hogy egészséges ember látszatát keltsem. Ez viszont olyan nagy energiát igényelt, amibe szó szerint befeszültem, és ez természetesen kihatott a derekamra is. Bár az edzéseket folytattam, továbbra is állandó stresszben voltam.
Réka nagyon türelmes volt velem, volt, hogy edzés után az utcán kikötődött a cipőfűzőm, és ő kötötte be nekem, hiszen lehajolni egyszerűen képtelen voltam.
Elkezdett tehát ketyegni bennem az a bizonyos időzített bomba, de akkor egyszerűen NEM AKARTAM észrevenni!
Úgy gondoltam, ahhoz, hogy meggyógyuljak, az kell, hogy rendszeresen sportoljak, megerősítsem azokat a mély hátizmokat, amik tartják a gerincemet, s akkor megszűnik a fájdalom.
A Hévízen megfogalmazódott kérdések, valamint az ott történt felismerések kezdtek megfakulni bennem, és egyre inkább úgy tűnt számomra, az a belső munka csupán arra kellett, hogy lendületet adjon a fizikai felépülésemhez.
Ez persze nem volt igaz, mint ahogyan az sem, hogy egészséges vagyok, de mindenképp ezt a látszatot akartam kelteni önmagamban, s ezáltal másokban is.
Hogy miért történhetett mindez?

Egyszerűen nem tartottam még ott az önismereti folyamatomban, hogy elég erős legyek beismerni magamnak: sokkal mélyebben gyökerezik a probléma forrása, mint gondolnám! Bár az elmúlt 2 hónapban eljutottam odáig, hogy feltegyem a helyes kérdéseket, de a válaszokra nem voltam sem beérve, sem felkészülve.

Így hát folytatódtak bennem az elfojtások, önmagam és a külvilág becsapása, és az ezzel járó stressz.

Aztán persze egy idő után nem tudtam tovább hazudni magamnak, ugyanis a befeszült állapot miatt a fájdalom a derekamban állandósulni kezedett.
Sokmindent meg lehet szokni az életben. Még a fájdalom küszöböt is lehet emelni. De amikor egy fájdalom krónikussá válik, az megszokhatatlan.

Ennek pedig súlyos lelki következményei lettek….

Tudod mit jelent az autonómia?Hogyan teremtsük meg NŐként az autonómiánkat és miért fontos ez a párkapcsolatban?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a könyvben. Saját példákon, valamint esettanulmányokon keresztül tárom fel és adok útmutatást arra, hogyan teremtheted meg az autonómiádat!

Érdekel
Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról 

Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról