Azért döntöttem úgy, hogy írok erről a témáról, mert azt gondolom, mindenkinek az életében fordult már elő olyan helyzet, ahol a kommunikáció kulcsfontosságú tényező volt. Akár a konfliktus kialakulásában, akár annak megoldásában, megszüntetésében.
Mivel számos hitrendszerünk kapcsolódik ehhez, ezeket Theta Healing kezelés alkalmával felkutathatjuk,  minden helyzetben a saját mintánk dönt. Vegyünk egy példát:
Egy házaspár összevitázik azon, hogy miért nem vásárolt be egyikük. Reggel megbeszélték, mi lesz aznap, és a feleség jelezte, hogy este csak 7 körül ér haza, mert határidős munkája van. A férj azt mondja: “Rendben, akkor otthon találkozzunk, vagy menjek érted, és elmenjünk vacsorázni?”
A feleség azt feleli, hogy inkább otthon találkozzanak, mert nem tudja, mikor végez pontosan és valószínűleg fáradt is lesz egy éttermi vacsorához.
Este, amikor hazamegy, valóban fáradt, de éhes is!
Viszont a férj nem vásárolt be, mert a párja erre külön nem kérte meg. A konfliktus máris adott.
Bekapcsol mindkét fél mintája.
A férj azt tanulta meg gyerekkorában, hogy minden háztartással kapcsolatos feladatot az édesanyja végez, a feleség pedig azt látta otthon, hogy az apukája nagyon figyelmes volt, és apró gesztusokkal lepte meg az édesanyját. Tehát nem volt szükség arra, hogy pontosan, lépésről-lépésre levezesse az apának, hogy mit tegyen meg neki, ha sok dolga van aznap.
Ilyenkor valójában a két hitrendszer feszül egymásnak, hiszen mindketten más családi mintát hoznak otthonról.
Természetesen a kölcsönös szeretet, tisztelet nagy segítség egy ilyen vita esetén, mégis fontos lehet az önismeretünket fejleszteni például Theta Healinggel, mert általa tisztul a kommunikációs képességünk is.
Ha tehát egyértelműen, világosan és pontosan fejezzük ki igényeinket, adott esetben a határainkat, a kommunikációnk is egyértelmű és tiszta lesz, mely segít abban, hogy a környezetünk jobban megértse szándékainkat, végső soron bennünket.
Nagyon sok konfliktus alapja a “félrecsúszott” kommunikáció.
Ha te is tapasztaltad már ezt az életedben, érdemes feltárnod, vajon melyik az a mintád, ami az ebből eredő konfliktust okozza. Mindannyiunknak a belső világa tükröződik vissza a külvilág rezdüléseiben.
Ha fejlesztjük a képességeinket, megismerhetjük valódi önmagunkat, s ez fog megmutatkozni a fizikai valóságunkban is.
A kommunikáció pedig ebben a világunkban (is) elengedhetetlen. Érdemes tehát felfényesítenünk, csiszolnunk rajta. A tiszta, minőségi kommunikáció ugyanis hatalmas ajándék, egy igazi kincs az életünkben!

Tudod mit jelent az autonómia?Hogyan teremtsük meg NŐként az autonómiánkat és miért fontos ez a párkapcsolatban?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a könyvben. Saját példákon, valamint esettanulmányokon keresztül tárom fel és adok útmutatást arra, hogyan teremtheted meg az autonómiádat!

Érdekel
Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról 

Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról