Jó volt hazatérni…Bár akkor még nem fordultam bármiféle alternatív módszerhez, azt éreztem, hogy pusztán azzal, hogy figyelem a saját gondolataimat, illetve járok gyógytornára, elegendő lesz a gyógyuláshoz. Mivel a sport mindig is meghatározó volt az életemben, kiváltképp az úszás és a vízilabda, így már a kontroll vizsgálaton azt kérdeztem az orvostól, mikor mehetek úszni!:))

Mivel a hideg vízzel ilyenkor óvatosan kell “megbarátkoznia” a testemnek, abban maradtunk, hogy a nyári időszakban elkezdhetem szépen, fokozatosan.

Mivel már májust írtunk, csupán pár hetet kellett várnom, hogy végre újra úszhassam.
Bár az állandó izomfeszültség megmaradt, azért nem fájt már annyira a derekam. Vagy talán emelkedett a fájdalom küszöböm? Nem tudom pontosan, de egy biztos: annyira vigyáztam minden mozdulatomra, hogy teljesen bemerevedtek az izmaim. Ennek következtében pedig gyakorlatilag képtelenné váltam a hajlékonyságra…
Éreztem, hogy ez nem kéne, hogy így legyen, hiszen elég gáz, hogy a cipőfűzőmet sem tudom bekötni pl., de már annak is örültem, hogy tudok mozogni!
Mindezek következtében elég furán jártam, ami nem igazán segítette a gyógyulási folyamatot.
Viszont összeismerkedtem Rubint Rékával, aki szintén Szentendrén lakik, így hamar szóba jött az állapotom.

Mivel végzett gyógypedagógus, felajánlotta a segítségét, így az úszás mellett elkezdtem edzőterembe járni.
Hát mit mondjak, elég vicces volt, de bármilyen furán is hangzik, nagyon sokat dobott akkor az önértékelésemen! Hiszen két hónappal a műtét után ismét képessé váltam arra, hogy egészségesnek tűnő emberként éljem az életemet.
LÁTSZÓLAG!

Mert valójában ismét elkezdtem ámítani magamat azzal, hogy rendbe jöhetek pusztán azáltal, hogy figyelek az egészségemre. A TESTI Egészségemre! A lelki ismét kezdett hátterbe szorulni. Hogy miért is? Hát mert beindult valami bennem: a KONTROLL JÁTSZMA!
S hogy kivel? Hát ÖNMAGAMMAL…

Folyt.köv….

Legyen szép estétek!

Tudod mit jelent az autonómia?Hogyan teremtsük meg NŐként az autonómiánkat és miért fontos ez a párkapcsolatban?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a könyvben. Saját példákon, valamint esettanulmányokon keresztül tárom fel és adok útmutatást arra, hogyan teremtheted meg az autonómiádat!

Érdekel
Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról 

Feliratkozás

Értesülj első kézből az eseményekről és újdonságokról